Οι μέρες που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολες για όλες τις οικογένειες. Σκοπός μας είναι λοιπόν να σας βοηθήσουμε μέσα από αυτό το κείμενο να διαπιστώσετε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται και με τη σωστή καθοδήγηση μας να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την καραντίνα όλοι μαζί, μα πάνω απ’ όλα με υγεία νου και σώματος.

Η δεύτερη καραντίνα ήρθε και εμείς πρέπει να τη διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κατανοώντας τα λάθη που κάναμε την πρώτη φορά, καλό θα ήταν να προσέξουμε να τα αποφύγουμε. Αυτήν τη φορά όμως υπάρχει ένας μεγαλύτερος πειρασμός που λέγεται Χριστούγεννα. Σε κάθε γιορτή του χρόνου όλοι μας γινόμαστε λίγο πιο ελαστικοί με το πρόγραμμά μας και εντάσσουμε σε αυτό μεγαλύτερες ποσότητες γλυκών και τσιμπολογημάτων. Δυστυχώς όμως, μετά το πέρασμα της πρώτης καραντίνας, που πολύς κόσμος δεν κατάφερε να προλάβει να διορθώσει όσα επιθυμούσε, μπήκαμε ξανά στην ίδια κατάσταση. Να θυμάστε όμως, πως σε κάθε κακή στιγμή και κατάσταση θα υπάρχει πάντα κάτι το θετικό για εμάς. Και εκεί πρέπει να εστιάσουμε!

Μία από τις πιο όμορφες γιορτές του χρόνου είναι και η γιορτή των Χριστουγέννων. Πόσες χρονιές λόγω των υποχρεώσεων μας κάναμε γιορτές χωρίς τις οικογένειες μας ή δε χαρήκαμε το στολισμένο σπίτι μαζί με την οικογένεια μας; Ήρθε ο καιρός λοιπόν να χαρούμε κάθε στιγμή αυτής της υπέροχης γιορτής. Πρώτα από όλα, σημαντικότερο λόγο παίζει η ψυχολογία μας. Ας στολίσουμε λοιπόν το σπίτι μας όσο πιο γλυκά και χριστουγεννιάτικα μπορούμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους. Ας προσφέρουμε αυτές τις μέρες ό,τι μπορούμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη για να καταφέρουν και αυτοί να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ας κρατήσουμε λίγο χρόνο για εμάς να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο που εδώ και καιρό το έχουμε στην άκρη της βιβλιοθήκης και δε βρίσκουμε το χρόνο να το αξιοποιήσουμε.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο χρόνος μέσα στο σπίτι μπορεί να μας επιφέρει πολλά θετικά πράγματα και όχι απαραίτητα πολύ φαγητό και ανεξέλεγκτη μαγειρική. Πλέον, με τη βοήθεια βιβλίων και μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορούμε να βρούμε χιλιάδες υγιεινές συνταγές και να φτιάξουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά μαζί με τους μικρούς μας φίλους. Μην ξεχνάμε ότι η σωστή διατροφή στηρίζεται στην πρόσληψη κάθε είδους τροφής χωρίς να απορρίπτουμε τρόφιμα, πάντα όμως σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα και με τη σωστή διαχείριση της ποσότητας. Επίσης, μην ξεχνάμε ένα μεγάλο παράγοντα απώλειας ή διατήρησης βάρους και υγείας σώματος που είναι η άσκηση. Φυσικά και ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος λόγω συνθηκών για να ασκηθούμε σε εξωτερικό χώρο αλλά, ακόμα και εδώ υπάρχουν αρκετές λύσεις μέσα στο σπίτι. Πολλοί από εμάς στην προηγούμενη καραντίνα προμηθευτήκαμε στρώματα, σχοινάκια κτλ. Ακόμα όμως και αν δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά, υπάρχουν πολλά προγράμματα γυμναστικής στην τηλεόραση που μόνο με ένα μπουκαλάκι νερό μπορούμε να πετύχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το αντίστοιχο βαράκι.

Σκεφτείτε, παίξτε με ιδέες, ψάξτε συνταγές και δοκιμάστε νέα πράγματα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος στη ζωή όλων μας και πολλές φορές περνάει πολύ γρήγορα χωρίς να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και θέλουμε. Οπότε, ας εκμεταλλευτούμε όλον αυτόν το χρόνο που μας δόθηκε και ας τον διαχειριστούμε σωστά, υγιεινά απολαμβάνοντας τις οικογένειες μας στο έπακρον.

Καλά Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο!

 

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

(B.Sc), M.P. on Eating Disorders & Obesity (NCFED)

Γ. Παπανδρέου 25 Δράμα

25210 303 80

https://aggelikialexiadou.blogspot.com/