×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μύθοι και Αλήθειες για την Αντηλιακή Προστασία

Μύθοι και Αλήθειες για την Αντηλιακή Προστασία

 

Μύθος 1: Αντηλιακό χρειάζομαι/φοράω μόνο όταν κάνω ηλιοθεραπεία

Αλήθεια 1: Το σώμα μας εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου καθημερινά και κάθε στιγμή αυτή η έκθεση δημιουργεί φθορές στο δέρμα, αρχικά αόρατες στο γυμνό μάτι. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμη και τις ημέρες με χαμηλή ηλιοφάνεια ή/και με συννεφιά.  Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο αντηλιακή προστασία, ιδίως στα σημεία που μένουν ακάλυπτα το χειμώνα, όπως πρόσωπο, λαιμός, χέρια.

 

Μύθος 2: Το αντηλιακό δεν με αφήνει να μαυρίσω

Αλήθεια 2: Ο ήλιος έχει θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις. Οι ευεργετικές του ιδιότητες όπως η θερμότητα, η σύνθεση Βιταμίνης D, η φωτοθεραπεία αλλά και η αντι-καταθλιπτική του επίδραση είναι αναμφισβήτητα οφέλη που όλοι έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, οι αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όπως τα εγκαύματα, οι αλλεργίες, η ανοσοκαταστολή αλλά και η γήρανση είναι αποτελέσματα που όλοι θέλουμε να αποφεύγουμε και να αποτρέπουμε.

Η χρήση του κατάλληλου αντηλιακού, μας επιτρέπει να μαυρίσουμε με ασφαλή τρόπο ενώ ταυτόχρονα μας προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες κάθε μορφής ακτινοβολίας.

 

 

Μύθος 3: Είμαι πολύ νέα και δεν χρειάζομαι αντηλιακό, το δέρμα μου αντέχει

Αλήθεια 3: Η καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με τις επιβλαβείς επιπτώσεις του περιβάλλοντος, επιβαρύνουν την κατάσταση του δέρματος, προκαλώντας σημάδια πρόωρης γήρανσης, τα οποία δρουν συσσωρευτικά και δεν είναι άμεσα ορατά. Επίσης, σημαντική φθορά αποτελεί η έλλειψη υγρασίας στο δέρμα, η οποία κατ’ επέκταση οδηγεί σε λεπτές γραμμές/ρυτίδες, ανομοιόμορφη υφή και ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα. Ως εκ τούτου, συχνά βλέπουμε ανθρώπους που η χρονολογική τους ηλικία δεν συμβαδίζει με τη γήρανση που εμφανίζουν στο δέρμα τους.

 

Μύθος 4: Βάζω προϊόντα με SPF και είμαι προστατευμένη

Αλήθεια 4: Ο ήλιος εκπέμπει ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολίας, που αποτελείται από Υπεριώδεις (UV) & Υπέρυθρες (IR-A) καθώς και Υψηλής Ενέργειας Ορατό Φως (HE-VisL). Το δέρμα μας χρειάζεται καθημερινά προστασία από το πλήρες φάσμα ακτινοβολίας ώστε να παραμένει υγιές και νεανικό, και προϊόντα που περιέχουν μία προστασία με SPF δεν επαρκούν, εφόσον προστατεύουν μόνο από το φάσμα της UVB υπεριώδους ακτινοβολίας.

 

 

Μύθος 5: Δεν χρειάζομαι μεγάλο δείκτη προστασίας/αντηλιακό, μαυρίζω εύκολα

Αλήθεια 5: Το μαύρισμα είναι αποτέλεσμα μία φυσικής αντίδρασης της επιδερμίδας στην προσπάθειά της να προστατευτεί από την «επίθεση» που δέχεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, η έκθεσή μας στον ήλιο προκαλεί μακροπρόθεσμα φθορές οι οποίες εμφανίζονται συν τω χρόνω. Ένας χαμηλός δείκτης προστασίας συχνά δεν έχει επαρκή προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και ενώ αισθανόμαστε πως «το δέρμα μας αντέχει στον ήλιο» και «μαυρίζουμε εύκολα», τα αποτελέσματα της φθοράς που προκαλείται εσωτερικά στο δέρμα είναι ορατά αργότερα στην εξωτερική εμφάνιση. Η χρήση αντηλιακών προϊόντων είναι απαραίτητη από κάθε φωτότυπο δέρματος, καθώς μας επιτρέπει να μαυρίσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια εφόσον η επιδερμίδα παραμένει προστατευμένη και η ενεργοποίηση της φυσικής διαδικασίας παραγωγής μελανίνης στο δέρμα γίνεται με λιγότερο επιτακτικό τρόπο.

 

Μύθος 6: Δε φοράω αντηλιακό γιατί τσούζει στα μάτια

Αλήθεια 6: Τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα σε δραστικά συστατικά και γι’ αυτό το λόγο, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την περιοχή των ματιών είναι δημιουργημένα με οφθαλμολογικά ελεγμένη σύνθεση και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην προκαλούν ερεθισμούς. Ωστόσο, ορισμένες αντηλιακές συνθέσεις δημιουργημένες για το πρόσωπο, δεν είναι σχεδιασμένες ώστε να παραμένουν σταθερές στα σημεία εφαρμογής τους και ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή/και με την εφίδρωση το προϊόν διεισδύει στα μάτια και προκαλείται τσούξιμο ή/και ερεθισμός.

 

Μύθος 7: Το αντηλιακό μου δεν μου επιτρέπει να κάνω καλό μακιγιάζ/επιβαρύνει τη λιπαρότητά μου.

Αλήθεια 7: Ορισμένα αντηλιακά φίλτρα που χρησιμοποιούνται, είναι πιθανό να επιβαρύνουν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας καθώς είναι δημιουργημένα με ελαιώδη συστατικά που δεν ενδείκνυνται για λιπαρά δέρματα. Αυτό δυσχεραίνει πολύ τη χρήση των αντηλιακών και συχνά προκαλεί την αποφυγή της καθημερινής χρήσης. Νέες τεχνολογίες και συνθέσεις στην αγορά είναι δημιουργημένες με ελαφριάς υφής συστατικά τα οποία δεν προκαλούν λιπαρότητα και επιτρέπουν ακόμη και την εφαρμογή μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. 

 

Μύθος 8: Όταν αθλούμαι το αντηλιακό κολλάει και με την εφίδρωση φεύγει / Το αντηλιακό αφήνει υπολείμματα

Αλήθεια 8: Ο ιδρώτας και το νερό συχνά δεν επιτρέπουν σε ένα αντηλιακό να εφαρμοστεί σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή η σύνθεσή τους μπορεί να είναι δημιουργημένη με συστατικά που δεν αντιδρούν θετικά σε συνδυασμό με το νερό. Παράλληλα, ο ιδρώτας σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν στο περιβάλλον, δημιουργούν μία κολλώδη αίσθηση στο δέρμα η οποία, αν μη τι άλλο, είναι απωθητική και ενοχλητική! Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της άθλησης σε εξωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να προστατευόμαστε καθώς η κίνηση, σε συνδυασμό με τις εναλλαγές περιβάλλοντος (π.χ. στο τρέξιμο σε ανοιχτούς χώρους) προκαλεί μεταβολές και στην αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας. Προτιμήστε προϊόντα τα οποία είναι δημιουργημένα για άθληση ή/και που είναι πολύ ανθεκτικά στον ιδρώτα.

 

Μύθος 9: Το αντηλιακό κάνει κακό στη θάλασσα

Αλήθεια 9: Μελέτες των τελευταίων ετών έχουν επιδείξει πως ορισμένα συστατικά & φίλτρα που χρησιμοποιούνται στα αντηλιακά, δεν διασπώνται εύκολα στο θαλάσσιο περιβάλλον, με αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα να προκαλείται καταστροφή σε θαλάσσιους οργανισμούς. Τα προϊόντα που δημιουργούνται αρχίζουν να συμμορφώνονται με τα ευρήματα αυτών των μελετών και ολοένα και περισσότερα προϊόντα στην αγορά περιέχουν συστατικά που είναι συμβατά με το περιβάλλον.

 

Μύθος 10: Δε φοράω προϊόντα After Sun διότι δεν καίγομαι / παρά μόνο όταν καίγομαι

Αλήθεια 10: Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί έντονο στρες και έλλειψη υγρασίας στα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα σταδιακά να αισθάνεται ξηρό, αφυδατωμένο και ενίοτε να «τραβάει». Αυτές οι φθορές μακροπρόθεσμα οδηγούν σε πρόωρη γήρανση που γίνεται ορατή με την εμφάνιση λεπτών γραμμών και δύσκολα αναστρέφεται.

Όλα τα προϊόντα After Sun είναι δημιουργημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αποκαθιστούν την υγρασία που χάνεται κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν καταπραϋντικές ιδιότητες που μειώνουν το στρες που προκαλείται στα κύτταρα από την ηλιακή ακτινοβολία και την έντονη θερμότητα.

 

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Γνωρίζατε ότι το 80% της γήρανσης προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία;

Η έλλειψη υγρασίας, οι γραμμές και οι ρυτίδες, οι κηλίδες και διχρωμίες, είναι μόνο ορισμένα από τα αποτελέσματα της έκθεσης στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Τα σημάδια της Φωτογήρανσης όμως δεν προκαλούνται μόνο από την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Καθημερινά το δέρμα μας εκτίθεται σε ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολίας ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, ή στο αυτοκίνητο δημιουργώντας φθορές που δρουν συσσωρευτικά και δεν είναι πάντα άμεσα ορατές.

Η χρήση ενός αντηλιακού πλήρους φάσματος προστασίας, είναι απαραίτητη από νεαρή ηλικία στην καθημερινότητά μας για την υγεία του δέρματος μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χειμώνα – καλοκαίρι, σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους!

 

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΦΘΟΡΕΣ

Γνωρίζατε ότι η πρόωρη γήρανση δε σχετίζεται με τη βιολογική μας ηλικία;

Η καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με  την περιβαλλοντική ρύπανση επιβαρύνουν την κατάσταση του δέρματος προκαλώντας πρόωρη γήρανση.

Παράλληλα, η έλλειψη υγρασίας δημιουργεί επιπλέον λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ανομοιόμορφη υφή και ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα. Έτσι, συχνά βλέπουμε ανθρώπους που η χρονολογική τους ηλικία δεν συμβαδίζει με τη γήρανση που εμφανίζουν στο δέρμα τους.

Η χρήση ενός αντηλιακού πλούσιο σε ενυδατικά και αντι-γηραντικά συστατικά, είναι απαραίτητη για να προλάβουμε τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

 

ΜΑΥΡΙΣΜΑ & ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γνωρίζετε ότι ο μεγάλος δείκτης προστασίας στο αντηλιακό δεν εμποδίζει το μαύρισμά μας;

Το μαύρισμα είναι αποτέλεσμα μίας φυσικής αντίδρασης της επιδερμίδας στην προσπάθειά της να προστατευτεί από την «επίθεση» που δέχεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, η έκθεσή μας στον ήλιο προκαλεί μακροπρόθεσμα φθορές οι οποίες δεν είναι άμεσα ορατές

 Ένας χαμηλός δείκτης προστασίας συχνά δεν έχει επαρκή προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, και ενώ αισθανόμαστε πως «το δέρμα μας αντέχει στον ήλιο» και «μαυρίζει πιο εύκολα», τα αποτελέσματα της φθοράς που προκαλείται εσωτερικά στο δέρμα δεν είναι πάντα άμεσα ορατά στην εξωτερική εμφάνιση.

 

Η χρήση του κατάλληλου αντηλιακού μας προστατεύει, ενώ μας επιτρέπει να μαυρίσουμε με ασφαλή τρόπο, καθώς η φυσική διαδικασία παραγωγής μελανίνης στο δέρμα γίνεται με λιγότερο επιτακτικό τρόπο.

 

Πηγή: isdin.gr

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος