Μια διατροφή πλούσια σε Σκόρδο ελαττώνει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και αυξάνει αισθητά την ινωδολυτική δραστηριότητα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο δράσεων προσδίδει στο Σκόρδο αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Χάρη στην υπολιπιδαιμική και υποχοληστεριναιμική του δράση, το Σκόρδο προλαμβάνει επίσης την αθηροσκλήρωση και τα αγγειακά επεισόδια που συνδέονται με αυτήν (έμφραγμα μυοκαρδίου, ημιπληγία του εγκεφάλου, θρόμβωση αγγείων, κ.λπ.). Έτσι, το Σκόρδο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και ασκεί ευεργετική δράση στην υπέρταση. Σύγχρονες μελέτες έδειξαν ότι το Σκόρδο είναι όχι μόνο βακτηριοστατικό αλλά κυρίως μυκητοκτόνο. Έτσι, η σκόνη που προέρχεται από τον βολβό του Σκόρδου είναι ένα απολυμαντικό του εντέρου με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η χρήση του Σκόρδου σε μορφή κοκκώδους σκόνης μέσα σε κάψουλες προσφέρει όλες τις πολύτιμες ιδιότητές του χωρίς τη δυσάρεστη αναπνοή που προκαλείται από την κατανάλωση του φυτού αυτού.
ΠερισσότεραShow less