×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

8 συμβουλές για όμορφα δόντια

Τα προϊόντα λεύκανσης και οι δαπανηρές θεραπείες, δεν είναι απαραίτητες για να κρατήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή και όμορφα. Τα λίγα μέτρα υγιεινής που παρουσιάζονται εδώ αρκούν.

Κρατήστε μια εφεδρική οδοντόβουρτσα στο κομοδίνο σας ή κάτω από το μαξιλάρι σας.Είναι ένας καλός τρόπος για να σας υπενθυμίσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας με την ανατολή και δύση του ηλίου, οι δύο πιο σημαντικές στιγμές για να το κάνουμε. Με την αφαίρεση της πλάκας, το σάλιο προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα. Ετσι, παράγουμε λιγότερη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως εκ τούτου,είναι σημαντική η εξάλειψη της πλάκας με το κατάλληλο βούρτσισμα πριν τον ύπνο. Εξίσου σημαντικό είναι το πρωινό βούρτσισμα καθώς απομακρύνει τα βακτήρια και την πλάκα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Αποφύγετε τα ζαχαρούχα τρόφιμα ...

Η ζάχαρη σε συνδυασμό με τα βακτήρια προκαλούν περισσότερη πλάκα, και αυτό με τη σειρά του,αιμορραγία των ούλων, φθορά των δοντιών και των οδοντικών κοιλοτήτων. Επιπλέον, το οξύ που περιέχεται στη ζάχαρη και στα αναψυκτικά έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση του σμάλτου των δοντιών.

Προτιμήστε τρόφιμα «καθαριστές»...

Τραγανά τρόφιμα, όπως τα μήλα, τα καρότα, ή το σέλινο, βοηθούν τον καθαρισμό των δοντιών. Εάν δεν μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό, τρώτε ένα "καθαριστικό" τροφών στο τέλος του γεύματος.

Χρησιμοποιήστε μηλίτη για να κάνετε γαργάρες

Πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας, κάνετε γαργάρες κάθε πρωί.Το μηλόξιδο βοηθά στην αφαίρεση των λεκέδων, λευκαίνει τα δόντια και σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα και τα ούλα.

Τρώτε γιαούρτι καθημερινά

Ακριβώς όπως και τα οστά σας, τα δόντια σας χρειάζονται ασβέστιο για να παραμείνουν ισχυρά και υγιή. Για το σκοπό αυτό, καλό είναι να τρώτε ένα πλήρες γιαούρτι κάθε μέρα.

Μην πίνετε από το μπουκάλι

Προτιμάτε ένα φλυτζάνι ή ένα ποτήρι για να πιείτε υγρά. Αυτό αποτρέπει να χτυπήσετε κατά λάθος τα δόντια σας με το μπουκάλι και να τα τραυματίσετε.

Μην μασάτε..καλύτερα πιπιλίστε

Πιπιλίστε αντί να μασάτε πολύ σκληρά τρόφιμα, για παράδειγμα,φυστίκια, σκληρή καραμέλα ή πάγο. Μασώντας, θα προκαλέσετε στο σμάλτο των δοντιών σας μικροσκοπικά κατάγματα τα οποία μακροπρόθεσμα θα μετατραπούν σε μεγάλες ρωγμές.

Χρησιμοποιείτε νήμα με κλειστά μάτια

Αν καταφέρετε να χρησιμοποιείτε νήμα χωρίς την βοήθεια ενός καθρέφτη, μπορείτε να καθαρίσετε τα δόντια σας στο αυτοκίνητό σας, το γραφείο σας, το κρεβάτι σας, ή πριν από μια σημαντική συνάντηση. Πάρτε μερικά κουτιά του νήματος, και φυλαξτε τα σε διάφορα μέρη, όπου είναι πιθανό να χρειαστεί.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος